Toptaken principes van de gemeente Veenendaal

De gemeente Veenendaal heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het moderniseren van zijn online communicatie. De volgende grote stap was de ontwikkeling van een responsive website waar, naast een nieuwe indeling, ook een aantal vooruitstrevende principes waarin de behoefte van de bezoeker centraal staat in toegepast dienden te worden.

Een van de belangrijke onderdelen binnen de vraag was de toepassing van het Toptaken principe waarin de klantbehoefte van de bezoeker centraal staat. Het gaat niet zozeer om wat de gemeente wil vertellen maar waar de bezoeker voor komt. Anderzijds streeft de gemeente ernaar om uiterlijk in 2017 bedrijven en burgers zaken die ze met de overheid doen digitaal te kunnen laten afhandelen (visiebrief Digitale Overheid 2017). 

We hebben met deze wensen en eisen een site ontworpen die hier niet alleen rekening mee houdt maar ook nog eens voldoet aan de webrichtlijnen 2.0. De site is transparant naar buiten door gebruik van open source technologie en de doorontwikkeling zien zij dan ook nadrukkelijk als een doorlopend proces.

Om het zoeken en de verschillende onderwerpen visueel te ondersteunen hebben we een custom made iconenset ontwikkeld die bij uitbreiding van de onderwerpen aangevuld kan worden.  

Het resultaat mag er zijn. De site is strak, helder, overzichtelijk en de verschillende onderwerpen zijn makkelijk te vinden.

Terug