Online verder waar de tv stopt

De NCRV vroeg ons een online doorvertaling van SpangaS de serie te bedenken om zo de relatie met de SpangaS fans te versterken. En wat doen jongeren tussen de twaalf en achttien graag? Juist; kletsen, chatten en fotos en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Wij bedachten daarom een interactief platform waar jongeren op een veilige manier met elkaar kunnen communiceren én op een laagdrempelige manier met de cast van SpangaS in contact kunnen komen. Door het ontwerp van de paginas op de verschillende karaktereigenschappen van de cast te baseren lijkt het alsof de hoofdrolspelers klasgenoten van hen zouden kunnen zijn. Dit alles geeft de site een open en toegankelijk karakter.

De SpangaS-site onderscheidt zich van andere chat-sites door het feit dat alle berichten langs een redactie gaan. Zo wordt een voor jongeren veilige omgeving gecreëerd waarin ze naar hartelust met elkaar kunnen kletsen. Ouders zullen hun kinderen op deze manier sneller toestemming geven om op de SpangaS-site met elkaar in contact te komen.

Dit alles levert een tot driemaal toe onderscheiden website op (een Gouden @penstaart, een Cinekid Award en een Beeld en Geluid award voor beste Multimedia) met maandelijks 200.000 bezoekers die minimaal tien minuten op de site blijven en gemiddeld elf paginas bezoeken.

  • OpdrachtgeverNCRV
  • In samenwerking metShop-Around
  • Websitewww.spangas.nl
Terug