Ontdek het verleden van Utrecht!

Het Utrechts Archief bewaart de geschiedenis van de provincie en de stad Utrecht en dat is best veel. Hoeveel dat is? Meer dan 29 kilometer archief, ruim een half miljoen fotos, films, tekeningen, prenten en kaarten én ze beheren bovendien de grootste bibliotheek over de stad en de provincie Utrecht. Erg veel moois waar veel in te ontdekken valt. De huidige website was verouderd en het zoeken in de verschillende archieven was soms een behoorlijke uitdaging.

Hoe zorg je ervoor dat onderzoekers, docenten, geschiedkundigen, stamboomhobbyisten en de Utrechters kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn? Door middel van customer journey sessies hebben we gekeken hoe verschillende typen gebruikers bij het archief terecht komen en hun klantreis afleggen. Welke emoties beleven ze en welke momenten in de reis zijn cruciaal in het vasthouden van de bezoeker? Zo kom je meer over de bezoekers te weten, en leer je van hun gedrag waardoor je opvolgacties beter kan laten aansluiten.

Samen met Picturae (verantwoordelijk voor de technische realisatie) en de medewerkers van Het Utrechts Archief hebben we bovenstaande bevindingen als uitgangspunt genomen om de bezoeker te leiden en verleiden. De bezoeker moet met zo min mogelijk klikken bij zijn einddoel uit komen én tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om door middel van suggesties en verhalen meer over de geschiedenis van Utrecht te ontdekken.

We hebben de wens van Het Utrechts Archief om te innoveren met beide handen aangepakt. In een intensieve samenwerking hebben we een nieuwe website ontwikkeld die is geworden wat het fysieke archief reeds is. Een plek waar je vindt waar je naar op zoek bent maar ook verrast wordt door onverwachtse verhalen en vondsten die al dan niet gerelateerd zijn aan je zoektocht. 

Terug