Mijn boek, mijn Delfshaven

De gemeente Delfshaven zocht een manier om kinderen in Delfshaven te stimuleren meer te lezen. Uit onderzoek bleek namelijk dat veel van hen het niet gewend zijn boeken te lezen en sommige kinderen zelfs helemaal geen boeken in huis hebben. Tijd dus om in actie te komen. En wel met het door ons ontwikkelde Mijn Boek concept.

De verhalen in Mijn boek komen deels uit de belevingswereld van de kinderen en deels uit die van de volwassenen in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven. In deze verhalen vertellen kinderen over zichzelf en wat ze later willen worden. Daarnaast zijn er de verhalen van bekende, aansprekende en succesvolle volwassenen die over hun werk of beroep vertellen. Uitgangspunt is het prikkelen van je eigen ambitie en het in jezelf geloven: Je kunt alles worden wat je wilt! Door de mensen uit Delfshaven zelf aan het woord te laten, worden de verhalen herkenbaar en leer je je buurman een beetje beter kennen.

In het boek komen alle verschillende AVI-niveaus aan bod en kan het zodoende van groep drie tot en met groep acht gebruikt worden. Mijn Boek is in Delfshaven op meer dan 30 scholen verspreid en alle kinderen van groep vier tot en met groep acht hebben een exemplaar gekregen.

De reacties van de kinderen en docenten waren overweldigend en Mijn Boek heeft een eervolle vermelding van de Penseeljury 2010 gekregen.

  • OpdrachtgeverGemeente Delfshaven
  • IllustratieEva Galesloot
  • In samenwerking metEric Westerveld & Fred Burggraaf
Terug