Maak van je smartphone een virtual reality bril

Virtual Reality is een spannende ontwikkeling en opent nieuwe mogelijkheden om 3D content te bekijken maar ook te creëeren. Het was nog nooit eerder mogelijk om vanuit de plek waar je staat (of zit) door een nog te bouwen huis te wandelen of een museumzaal ergens anders ter wereld te bekijken. Google heeft de technologie achter deze techniek vrijgegeven met als doel deze door gebruikers verder te laten ontwikkelen en er nieuwe ideeën op los te laten.

Een smartphone en kartonnen bril opent nu voor iedereen de wereld in 3D. Vastgoedontwikkelaars, makelaars en woningcorporaties verdiepen zich al een poosje in de mogelijkheden van virtual reality. Zo zijn er al een tijdje 360-graden fotos op bijvoorbeeld Funda te zien om een woning zo optimaal mogelijk te kunnen beleven. De komst van de cardboard bril is een waardevolle toevoeging aan deze ervaring. Nu is het mogelijk om klanten een bril mee te geven waarmee ze thuis nogmaals op hun gemak door het net bezichtigde huis kunnen wandelen vanuit een luie stoel.

Samen met 3D-visualisatie specialisten CC Dimension zijn we gaan sleutelen aan een concept waarmee we deze groep kunnen bedienen van een full-service virtual reality concept. Een betaalbare totaaloplossing voor de presentatie van bestaande en toekomstige woningen, kantoren, interieurs of zelfs hele wijken.

Het resultaat is Woow!, een concept dat deze markt voorziet van Google Cardboard brillen die (desgewenst) in eigen huisstijl geprint kunnen worden. Daarnaast verzorgt Woow! 3D-visualisaties en panoramafotografie en plaatst de content op een webbapp. Zo kunnen klanten altijd en overal met een smartphone en Google Cardboard in hun droomhuis, kantoor of nieuwe wijk kunnen rondkijken.

Terug