Je bent jong en je leest wat

De Jonge Jury is een leesbevorderingsproject voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Als lid van de jonge jury lees je tussen half augustus en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit het jaar ervoor en stem je op je favoriete titels. De vijf boeken die de meeste stemmen ontvangen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Doel van het Jonge Jury-project is om jongeren te stimuleren jeugdboeken te lezen en zelf te jureren.

Voor ons was het van belang om het plezier van het lezen te benadrukken zonder moraliserend over te komen. We wilden laten zien dat lezen leuk is. Zit je eenmaal in het verhaal dan vergeet je de wereld om je heen en wil je het boek eigenlijk niet meer wil wegleggen. Dit idee vormde het uitgangspunt voor de campagne.

De campagne bestaat uit drie fases: lezen, stemmen en vieren (oftewel de Dag van de Jonge jury). We hebben kinderen in verschillende settings gefotografeerd overeenkomstig met de verschillende fases. Deze fotos vormden de basis voor ontwikkeling van alle campagne middelen.

Terug