Hoogvliegers met een missie

Wereldwijd neemt de vraag naar duurzame energie toe. Ampyx Power heeft de ambitie om in deze vraag tegen de laagste kosten op een duurzame manier te voorzien. Door gebruik te maken van wind en de ontwikkeling van een Airborne Wind Energy systeem zetten zij met behulp van een vliegtuig wind om in elektriciteit.

Het bedrijf is razendsnel gegroeid en om de ontwikkelingen op technologisch gebied te matchen met de uitstraling van Ampyx Power aan ons de vraag om een passende oplossing te vinden. 

De ambities van Ampyx Power liggen hoog: voldoende energie voor iedereen, zonder CO2 en zonder subsidie. Het duurzame karakter van Ampyx Power is voor hen eerder een vanzelfsprekendheid dan een hippe marketing tool. Dus geen groene logo’s met boomblaadjes maar een identiteit die de passie en gedrevenheid van medewerkers laat zien en de vernuftige technologie helder communiceert.

Als uitgangspunt voor het beeldmerk hebben we de onderkast letters A en P genomen die samen het 8tje vormen dat het vliegtuig draait. Om het enthousiasme van de organisatie te benadrukken en de complexe materie toegankelijk en inzichtelijk te maken is er gekozen voor heldere kleuren, kloeke lettertypes en illustratieve infographics en bijbehorende icons. Deze leggen op een laagdrempelige manier uit welke stappen er nodig zijn om stroom op te wekken.

Met de nieuwe identiteit en website is Ampyx Power klaar voor de toekomst. Een toekomst waarin met grotere vliegtuigen op meer locaties nog meer electriciteit kan worden opgewekt. Voor ons is in ieder geval een lang gekoesterde ontwerpwens van de bucketlist gestreept: het ontwerp voor de bestickering van een vliegtuig. Het is geen Boeing 747 maar hij vliegt wel, en is beter voor het milieu!

De website is door ons ontwikkeld in WordPress.

Terug